Skip to content
Jan Daas

Jan Daas

~ H&D Electro BV

Power Quality specialist

We zitten midden in een periode waarin veel nieuwe duurzame technieken tot stand komen en we allemaal steeds afhankelijker worden van elektrische energie.

Het opwekken, beheersen en koppelen van opgewekte energie van verschillende bronnen met het hoofdnetwerk kan prima maar zal goed gemonitord en beheerst moeten worden. Hierin is Power Quality een heel actueel begrip wat in de toekomst alleen maar meer aandacht zal krijgen.

Binnen Managed Grid heb ik een adviserende rol in de keuze voor de juiste Power Quality analysers met het bovenliggende systeem. Automatisch worden rapportages gegenereerd, maar nog belangrijker is dat we bepaalde zaken kunnen koppelen met de besturing van een heel park. En net zo belangrijk is om terug te kunnen kijken en analyseren wat er allemaal in een netwerk is gebeurd.

Met collega Joris, die de bewaking van de vermogens van de parken bestuurt, kunnen we voor Managed Grid een grote bijdrage leveren aan de betrouwbaarheid van systemen. Samen met vele andere mensen in deze groep leveren we een mooie en betrouwbare installatie, klaar voor de toekomst en zeker klaar om nieuwe technieken toe te passen.